Lichaamstaal Large

Lichaamstaal: zelfvertrouwen, straal het uit om succesvol te flirten

 

De meeste communicatie tussen mensen verloopt non-verbaal. Wie zich wel eens heeft verdiept in het spel der verleiding, weet vast wel dat lichaamstaal het belangrijkste is van het hele flirt proces. We sturen elkaar voortdurend contactsignalen, door middel van ons lichaam. Vaak gaat dit geheel onbewust en hebben we dit zelf dus niet eens door.

 

Lichaamstaal laat zien hoe iemand zich daadwerkelijk voelt op het betreffende moment. Dit is de manier van het lichaam om zichzelf uit te drukken, zonder daar woorden voor te hoeven gebruiken. Mensen die zeggen dat ze gedachten kunnen lezen zijn experts op het gebied van lichaamstaal. Wanneer je deze techniek bezit kun je aan elke kleine beweging die iemand maakt een emotie af lezen. Dit is enorm handig om te kunnen, want je bent op deze manier iemand altijd een stapje voor. Lichaamstaal is ook ideaal om te gebruiken bij het verleiden van vrouwen. Door te letten op je eigen lichaamstaal en door te letten op de lichaamstaal van de vrouw deze dan ook nog te vertalen, ben je al halverwege een succesvolle flirt.

 

Je hoeft lichaamstaal niet 100% te begrijpen, maar als je de basis kent dan zul je het een stuk gemakkelijker krijgen tijdens het flirten. Ik zal een aantal basisregels voor je uitleggen waarmee je een heel eind zal komen.

 

Er zijn 2 soorten statussen van lichaamstaal, namelijk de gesloten en de open houding. De benamingen spreken voor zich: bij een open houding staat een vrouw open voor een leuk gesprek en bij een gesloten houding denken de meeste mannen dat ze het wel kunnen vergeten.

 

Het geeft je een enorm voordeel als je deze 2 statussen van lichaamtaal kunt analyseren. Op deze manier zul je minder blauwtjes lopen en zul je gemakkelijk gespreksstof vinden. Wanneer je beter wordt in het lezen van lichaamstaal zul je nog veel meer statussen kunnen analyseren. Hierdoor kun je wat specifieker het humeur van de vrouw bepalen en hierdoor wordt een flirt nog veel gemakkelijker. Door je eigenlichaamstaal aan te passen op die van de vrouw zul je merken dat je haar houding er ook door kunt veranderen.

 

Om lichaamstaal te bestuderen kan ik het boek 'Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellen', (van Allan en Barbara Pease) aanraden. Ik dit boek staat lichaamstaal tot in de puntjes uitgelegd. Ook is het boek speciaal gericht op lichaamstaal tussen mannen en vrouwen. Precies waar je naar op zoek bent dus...