Verlegenheid Large

Hoe werken onze gedachten? De basis om je verlegenheid te verslaan!

Om verlegenheid te verslaan moet je eerst je geest onder controle kunnen houden. Wanneer je je geest onder controle kunt houden, kun je jezelf compleet sturen en heb je eindelijk de controle over je geest die je altijd al wilde. Hieronder noem ik een paar punten over hoe onze geest nou precies werkt.


Onze geest slaat constant allemaal informatie op. Hierin zit nuttige en nutteloze informatie. Wanneer ideen vaak worden herhaald komen ze in ons lange termijn geheugen terecht en dit maakt ons tot wie we zijn en hoe we ons gedragen. Als je bijvoorbeeld in de 2e wereldoorlog bent opgegroeid, dan zal je wellicht een hekel hebben aan Duitsers. Dit geldt hetzelfde als je in een racistisch gezin bent opgegroeid; hierdoor heb je dan een haat ontwikkeld tegenover het andere ras. Bij verlegenheid is dit in principe hetzelfde. Werd je vroeger veel beschermd door je ouders en kreeg je een schuwe opvoeding, dan ben je waarschijnlijk verlegen aangelegd. Om deze gedachten te verdrijven is het belangrijk dat je positief denkt. Je mag dus niet denken dat je verlegen bent en dat mensen je persoonlijkheid niet accepteren. Je moet jezelf zien als die stoere jongen met veel vrienden waar alle vrouwen als een blok voor vallen.

 

Je gedachten koppelen tekens aan emoties. Bij bepaalde bezigheden krijg je andere gevoelens, dan bij andere dingen. Een voorbeeld hiervan is een hond die te eten krijgt. Zodra je de voederzak pakt begint de hond onrustig te worden en begint volop te kwispelen. Onbewust reageer je zelf ook op zo̢ zelfde manier op tekens in je eigen leven. Dit zijn situaties waarover je niet nadenkt, terwijl ze er wel degelijk toe doen. Bij verlegenheid heb je bepaalde situaties die je als volkomen normaal ziet, fout aangeleerd in je eerste levensjaren. Het wordt tijd om je hiervan op de hoogte te stellen.


Je gedachten zijn altijd op zoek naar handelingen die jezelf bevredigen. Daarom ben je vast hier: Je wilt van je verlegenheid af en je wilt misschien de wereld van het verleiden van vrouwen verkennen. Je denkt dat je voldoening zult halen uit het verleiden van vrouwen. Onderschat nooit de kracht van je geest! Je geest heeft zelf zoveel kracht dat wanneer je constant denkt dat je ziek bent, je dit ook daadwerkelijk wordt. Neem het leven dus niet zo serieus, maar zie het gewoon als een groot spel waarin het doel is jezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen en zo veel mogelijk plezier te hebben.


Na het lezen van dit verhaal weet je vast wel wat de oorzaak is van jou verlegenheid. Wanneer je weet waar je probleem ligt is het gemakkelijk om het op te lossen. Je dacht vast vaak: "Als ik op die vrouw afstap zal ze me vast de grond in boren!" en "Ik weet niet wat ik moet zeggen om een vrouw te verleiden", waardoor je toch maar niet op die mooie blonde stoot afstapte. Geloof me, hier heb ik zelf ook genoeg ervaring mee. Wanneer je steeds meer van dit soort ervaringen hebt, zal het in je lange termijn geheugen komen en ga je denken dat het nou eenmaal zo is en ga je er ook naar leven. Hierdoor word je verlegenheid alleen maar erger. Het wordt nu dus echt tijd om actie te gaan ondernemen, voor je eigen bestwil!


Het is erg gemakkelijk om jezelf te veranderen. Maar doordat je er zo heilig van overtuigd bent dat je verlegenheid niet te verhelpen is lijkt het een heel gedoe. De basis om van je verlegenheid af te komen ligt in je onderbewustzijn. Je moet zorgen dat je positiever gaat denken. Denk bijvoorbeeld aan het voorbeeld: 'Het glas is half vol' in plaats van 'Het glas is half leeg'. Je snapt vast wat ik bedoel. Het klinkt misschien een beetje simpel, maar zo simpel is het nou eenmaal om minder verlegen te worden. Het hele probleem ligt zich bij het DOEN. Dus verman jezelf en WERK AAN JEZELF!


Je geest is de sleutel tot een leven waar je altijd van hebt gedroomd. Je wist tot nu toe gewoon niet hoe je jouw geest moest gebruiken. Ik zal je de weg wijzen naar die sleutel, maar je moet hem zelf oprapen en de schatkist openen!